Gepubliceerde bruidsreportages

Veel bruidsreportages van Rachell verschijnt in bruidstijdschriften in heel Nederland en de Benelux. Sinds 1993 wordt haar werk regelmatig in Trouwen Magazine gepubliceerd. Ook zijn haar foto’s verschenen in Wit en Bruid & Bruidegom. De modefotografie van Rachell spreekt de bruidstijdschriften aan. Haar stijl is naturel, elegant en artistiek – niet geposeerd.

“Ik hou erg van het maken van modefoto’s, omdat ik heel creatief kan zijn met kiezen en beslissen over de kleinste details – sluiers, oorbellen, schoenen… hoe het haar is opgemaakt, enzovoort. Mijn ervaring met het fotograferen voor tijdschriften komt me van pas als ik een echte bruiloft fotografeer. Ik herinner me een bruid die haar korset niet op de juiste manier dicht kon rijgen. Het lukte haar moeder ook niet. Door al die modefoto’s die ik heb gemaakt wist ik gelukkig wel hoe een korset dicht moet worden gemaakt en heb ik de bruid kunnen helpen.”

“Natuurlijk heb ik een voorkeur voor bruiloften, vanwege de emotie die inherent is aan zo’n dag. Het is een feest waar mensen lang van hebben gedroomd. Ik vind het een groot voorrecht erbij te mogen zijn. Het onverwachte element vind ik ook plezierig. Sommige fotografen raken misschien gestrest door slecht weer of donkere luchten, maar ik zie dat soort omstandigheden als een uitdaging. Ik zie de wereld volgens licht en schaduw. Grijze luchten kunnen ontzettend mooi zijn, vooral als ze in zwart-wit worden gefotografeerd.”